Stavba bazénu v zemi

Pro pohodové domácí koupání jsou tu bazény v zemi, která mají slušnou životnost. V okolí je potřeba mít dlažbu, abychom nechodili po špinavé trávě.

Stavba bazénu v zemi

Postup práce

Koupání je v létě opravdu velmi oblíbená činnost, kterou si jen tak někdo nenechá ujít. Pokud máme dostatečně velký pozemek a potřebné finance, tak si můžeme vybudovat vlastní bazén, takže nebudeme muset na veřejná koupaliště. Takto kdykoli můžeme do bazénu skočit budeme mít absolutní soukromí a klid. Ovšem budeme se o něj muset pravidelně starat, protože voda by se mohla zkazit a být znečištěná. Z dlouhodobého hlediska jsou výhodné bazény v zemi, jenž mají slušnou životnost.

plavání v bazénu

Při stavbě je potřeba nejprve dobře rozměřit místo, kam budeme bazén pokládat a vykopat dostatečně velké základy. Ty následně zalijeme betonovou deskou a do té se položí samotný bazén. Následně musíme využít služeb profesionála, který nám vše odborně zapojí, aby nám fungovala třeba filtrace, bez které se neobejdeme. Následně musíme zase dokola dát beton zároveň s napouštěním vody, aby pevně zůstal na svém místě.

Dlažba kolem bazénu

Posledním krokem celé stavby je srovnání povrchu a zajištění jeho vrchní části. Nemůže kolem bazénu nechat trávník, protože by to bylo nepraktické, a hlavně bychom vodu znečišťovali nečistotami a zelenými organismy, což rozhodně není nic ideálního. Dobrou volbou za slušné peníze ke dlažba k venkovnímu bazénu, která je přímo k tomuto účelu vyráběna, a proto má požadované vlastnosti. Výrobce nabízí hned několik druhů, kde vybíráme podle designu, barvy a velikosti daných dlaždic.

dlažba kolem bazénu

U každého výrobků máte cenu a také spoustu informací, abyste o nich věděli vše potřebné. Vzhledem k tomu, že jsou určeny do venkovních prostor, tak jsou mrazuvzdorné. Každá dlaždice je pěkně zpracovaná, takže se po nich příjemně chodí. Většina těchto produktů jsou pískovce, u kterých je typická slušná pevnost a tvrdost, takže se vůbec nemusíte obávat životnost a výdrže takového produktu. Tloušťka se pohybuje přes 20 mm.