Bavíte se rádi?

 Jaká je vaše nejoblíbenější zábava? Někdo miluje četbu a v poklidu domova si užívá volný čas s knihou, více lidí má jako zábavu televizi. Jsou to spíše starší ročníky, mladší sedí u počítače a pustí si nějaký film spíš tam. Koukají na YouTube, jsou na sociálních sítích. To bude asi taková nejoblíbenější zábava dnešní mládeže. Občas vyrazí někam do společnosti, do barů a klubů, kde je zábava poněkud živější a osobnější.

zábava

Styl zábavy se mění jak v souvislosti s vývojem doby, tak pochopitelně i u každého jednotlivce v závislosti na jeho stárnutí. Ti, kteří kdysi halasili v hospůdkách a roztáčeli to na nedělních čajích, dnes mají jako zábavu obcházení slev v supermarketech, krmení holubů a tlachání v cukrárně. Ale to je pochopitelný vývoj vzhledem k věku, možnostem a zdravotnímu stavu, také se změnily priority těchto lidí, pochopitelně, že sedmdesátiletá dáma už nemá potřebu propírat nejhezčí kluky z ročníku se svými kamarádkami, jako když jí bylo sladkých sedmnáct.

Na zábavu jsme ale celkově o dost náročnější, pokud se vypravujeme na výlet, musí tam být opravdu něco k vidění, pokud možno nějaká zábavná akce, pokud se vypravíme na túru přírodou, chceme vidět to nejlepší, takže ke Sněžce pochodují davy lidí. Pokud si chceme zaplavat, málokdo se už spokojí s rybníkem ve vedlejší vesnici, lidé raději sednou do aut a dopraví se do akvaparku, který jim poskytne mnohem více zábavy.

zábava

Jsme tedy na zábavu určitě náročnější, než tomu bývalo dříve, jen si třeba představte dřívější vysílání televize. Večer se sešla celá rodina a koukala na to, co právě vysílají. Dnes u telky polehává jeden člen rodiny, nervózně přepíná kanály a vzteká se, že tam prostě nic nedávají. Ostatní se povalují a hrají buď počítačové hry, nebo se zrovna vyžívají na facebooku. Halekají po sobě přes celý byt a každý se už těší na nějakou tu opravdivou zábavu, která je třeba čeká za týden, za měsíc?