Za nebankovní úvěr se můžete zaručit i svým pozemkem

Sehnat dostatek peněz na bydlení může být mnohdy problém, protože pořízení bydlení je snad ta největší investice, kterou většina lidí ve svém životě udělá. Nicméně mít vlastní bydlení je tak velká hodnota, že jistě stojí za to jí mnoho obětovat.

platební karta

Ovšem mnoho lidí narazí na takové problémy již na začátku, kdy shánějí potřebné peníze formou půjčky na bydlení. Ač je takových půjček na první pohled k dispozici nepřeberné množství, tak skutečnost je naprosto odlišná. Většina žadatelů brzy zjistí, že jim nikdo není ochotný poskytnout tolik peněz, kolik jich ve skutečnosti potřebují. Jakmile se před nimi zavřou i ty poslední dveře bankovního domu, tak začnou řešit, co dál, a zda vůbec mají ještě nějaké možnosti.

V každém případě, dobrá zpráva pro všechny lidi je, že na bankovní půjčce osud jejich vlastního bydlení nezávisí. Ještě jsou na finančním trhu spolehlivé nebankovní půjčky, které jistě stojí také za to vyzkoušet. Na bydlení si tak můžete snadno sjednat nebankovní hypotéku, která vás příznivými podmínkami jistě mile překvapí.

Nicméně pokud jde o nebankovní hypotéky, tak byste v každém případě měli znát zásadní podmínky, které musíte naplnit, abyste o takový úvěr mohli žádat:
Tou první podmínkou je, že musíte být schopni svou půjčku splácet, což doložíte svými příjmy, a samozřejmě také pravidelnými výdaji. Jedině tak bude jasné, zda vám v měsíčním rozpočtu zůstane dostatek peněz na splácení.
Za druhé je nezbytné, zaručit se za nebankovní úvěr nemovitostí. Nemovitost slouží pro nebankovní společnost jako záruka, že o své peníze nepřijde, v případě, že byste měli potíže se splácením svých závazků.

balíky peněz

Nicméně možností, jakou nemovitost můžete k podobnému účelu využít, je opravdu mnoho, a vy si tak můžete vybírat jak mezi domy různých velikostí, byty, chatami, garážemi či firemními nemovitostmi. Sjednat si můžete i nebankovní hypotéku na pozemek, i ten má totiž svou hodnotu. Jak je tedy vidět, tak máte z čeho vybírat.