Fazole adzuki

Konzumace zdraví je pro tělo velmi přínosné. Jsou zdravé a tělo zásobí pro něj tolik potřebnými látkami. Bohužel se jim mnozí vyhýbají kvůli jejich další vlastnosti: nadýmání. To ale neplatí u všech druhů. Existuje druh, který nenadýmá, prospívá ledvinám, játrům, srdci, krevnímu oběhu a může dokonce pomoct ke štíhlé linii.
Nadýmání způsobuje obsah purinů. Ten ale u druhu zvaném adzuki chybí, tudíž tuto vlastnost postrádají. Jedná se o plodinu pocházející z východní Asie, kde je také velmi oblíbená. A to zejména v Japonsku a Číně. Zde pronikly dokonce do harmonie jin a jang, kdy mají zesilovat druhý jmenovaný. Důvodem je to, že vyživují ledviny, což je orgán považovaný japonsko-čínskou medicínou za centrum životní energie.černé a bílé fazole
Další výhodou oproti ostatním druhům fazolí je lepší stravitelnost, vyšší obsah fosforu (při jeho nedostatku pociťujeme únavu), bílkovin a vápníku. Také velikostí se liší – jsou totiž nejmenším známým druhem fazolí.
Fazole adzuki mají tmavočervenou až hnědou barvu a lehce nasládlou, oříškovou chuť. Připravují se jako jiné známé druhy, tzn. přes noc namočit, vyměnit vodu a vařit po dobu alespoň 45 minut. Solí se až po uvaření. Takto připravené mají velmi pestré další využití. Mohou se z nich vařit polévky, kaše či omáčky, přidávají se do salátů, dělají se z nich pomazánky či dokonce některé druhy dezertů.mix fazolí
Fazole adzuki nakliceno.cz představují kvalitní produkt v bio kvalitě. Je možné je sehnat v klasické formě či na klíčení. Semena vhodná ke klíčení se chuťově podobají druhu mungo, který je v tomto směru mnohem víc využívaný. Klíčky jsou zdrojem mnoha minerálních látek, vitamínů (E, B1, B2, B3, B6) a lehce stravitelných bílkovin. Díky tomuto složení se opět jedná o zdraví velmi prospěšné plodiny, které jsou čím dál více vyhledávané. Nejvíce vhodné jsou pro asijskou kuchyni, obzvláště vyniknou ve spojení s kari kořením.